
Zmlsané dějiny: Kuchař Vlasty Buriana
Jaromír Trejbal byl jeden z nejvyhlášenějších prvorepublikových kuchařů. Kromě toho měl i barvitý životní příběh. Syn kováře se vyučil kuchařem a ctižádostivý mladík se dostal přes prvotřídní restaurace a stáž v Paříži až k přípravě pokrmů pro belgického krále Alberta I., vařil v Monte Carlu nebo v restauraci pařížského hotelu Ritz. Dlužno dodat, že mu k tomu dopomohlo i to, že byl skvělým fotbalistou. Z Francie se však vrátil do Československa a zde působil ve vyhlášeném lahůdkářství Lippert, kde se seznámil s Vlastou Burianem, a záhy pro něj začal pracovat jako osobní kuchař. Idyla však skončila hned po válce... Trejbal pak začal psát kuchařské knihy – recepty ovliněné francouzskou kuchyní však jaksi nepasovaly do tehdejší doby.
More informationAbout show
Jaromír Trejbal byl jeden z nejvyhlášenějších prvorepublikových kuchařů. Kromě toho měl i barvitý životní příběh. Syn kováře se vyučil kuchařem a ctižádostivý mladík se dostal přes prvotřídní restaurace a stáž v Paříži až k přípravě pokrmů pro belgického krále Alberta I., vařil v Monte Carlu nebo v restauraci pařížského hotelu Ritz. Dlužno dodat, že mu k tomu dopomohlo i to, že byl skvělým fotbalistou. Z Francie se však vrátil do Československa a zde působil ve vyhlášeném lahůdkářství Lippert, kde se seznámil s Vlastou Burianem, a záhy pro něj začal pracovat jako osobní kuchař. Idyla však skončila hned po válce... Trejbal pak začal psát kuchařské knihy – recepty ovliněné francouzskou kuchyní však jaksi nepasovaly do tehdejší doby.