Jedlíci na cestách

Jedlíci na cestách

S01E10 - Berlín na talíři: Od koblih po koleno

5.8. 03:00
TV Mňam
30 minut

Berlínská hostina začíná! Koblihy, vepřové koleno, švábské taštičky, řízek, štrúdl i sytý eintopf. Jedlíci v dnešním díle zmapují celé spektrum chutí a ukážou, že Berlín není jen o currywurstu. Připravte se na porci tradičních jídel, která vás vezmou na jedinečnou chuťovou cestu napříč německou kuchyní.

Więcej informacji

Odcinki

Sezon 1
S01E02

Holandská snídaně a tradiční sýry

26.10. 18:30, TV Mňam, 30 minut

Holandská snídaně a tradiční sýry

Ve druhé epizodě z Holandska si Jedlíci na cestách posvítí na holandskou snídani plnou cukru a pro nás nezvyklých pochoutek. Následně se vypráví na tradiční syrový trh a vezmou vás na exkurzi na sýrovou farmu.

S01E03

Holandské likéry a pivo

29.10. 13:00, TV Mňam, 30 minut

Holandské likéry a pivo

V dnešní epizodě z Holandska se Jedlíci na cestách příliš nenají. Ale zato se opravdu dokonale napijí. Společně doplujeme na ostrov Ameland, navštívit rodinu Nobelů a ochutnat jejich likér Nobeltje. Pak se přesuneme přes celé Holandsko do pivovaru La Trappe a závěr epizody bude patřit nápojům Beerenburg a Jenever. A obě návštěvy budou velmi interaktivní.

S01E04

Holandské polévky

28.10. 03:00, TV Mňam, 30 minut

Holandské polévky

Ve čtvrtém dílu pořadu Jedlíci na cestách pokračujeme v objevování holandské gastronomie společně s Jardou Bouzkem a Tomášem Šapovalovem. Tentokrát se zaměříme na čtyři tradiční pokrmy, které dokonale vystihují rozmanitost holandské kuchyně. Ochutnáme hřejivé polévky, poctivý Stamppot, který je srdcem holandských domácností, šťavnatý Gehaktbal a nakonec také indonéskou kuchyni, která si díky koloniální historii našla své místo na holandských stolech. Přidejte se k nám a poznejte, jaké chutě nabízí Holandsko!

Podobne audycje

Obchoďák
Ulice

O audycji

czeski

Holandsko patřilo mezi nejvýznamnější námořní velmoci a za tímto úspěchem stál v počátku nenápadný herinek. V dnešním díle pořadu Jedlíci na cestách ochutnáme kromě této speciality ještě uzeného úhoře, smaženou tresku, ukážeme si farmu pro chov mušlí a na závěr zabrousíme do holandského fastfoodu.