Sophie Grigson ochutnává Itálii

Sophie Grigson ochutnává Itálii

S01E01 - Den na trhu

19.3. 23:00
TV Paprika
30 minút

Sophie navštíví místní trh, uvaří sezónní pokrm z cuket, u sousedů se naučí plnit lilek a překvapí přátele chřestovou frittatou.

Viac informácií
Nahrať
Nahrávať seriál
S01E01

Den na trhu

20.3. 10:05, TV Paprika, 30 minút

Den na trhu

Sophie navštíví místní trh, uvaří sezónní pokrm z cuket, u sousedů se naučí plnit lilek a překvapí přátele chřestovou frittatou.

S01E02

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Maso, maso, maso)

20.3. 10:35, TV Paprika, 30 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Maso, maso, maso)

Sophie zajde k řezníkovi a ke svým sousedům, aby poznala zdejší masová jídla. Doma připravuje těstoviny a masové knedlíčky, zatímco venku na grilu peče vepřovou roládu.

S01E03

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Těstoviny - základ života)

20.3. 23:00, TV Paprika, 30 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Těstoviny - základ života)

Sophie připravuje doma těstoviny známé jako orecchiette a venku vaří pro přátele těstoviny s cizrnou. Navštíví také hrnčířskou dílnu, která je vyhlášená svými talíři na těstoviny.

S01E04

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Chleba a pizza)

20.3. 23:30, TV Paprika, 30 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Chleba a pizza)

Sophie objevuje sušenky taralli z vína a olivového oleje, zkouší přijít na kloub záhadě dokonalé pizzy a nakonec ve venkovní peci sama jednu pizzu upeče.

Dostupné o 9 hodín
S01E05

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Olivový olej - elixír života)

21.3. 17:00, TV Paprika, 25 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Olivový olej - elixír života)

Sophie s použitím čokolády a olivového oleje dělá mousse, dále pak navštíví jedno z nejstarších hospodářství specializovaných na pěstování oliv a výrobu oleje a upeče kuře ochucené citronem, česnekem a olivami.

Dostupné o 10 hodín
S01E06

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Příběhy z ovocného sadu)

21.3. 17:25, TV Paprika, 30 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Příběhy z ovocného sadu)

Třešně už uzrály, bude třeba je česat a Sophie pozná jejich různé druhy. Třešně použije k pečení svého oblíbeného moučníku, který se jmenuje pasticciotto, a potom v tradiční italské chatrči, známé jako trullo, peče ke grilovanému cejnovi focaccii barese.

Dostupné o 3 dni
S01E07

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Čerstvé z laguny)

24.3. 17:00, TV Paprika, 25 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Čerstvé z laguny)

Sophie zavítá do Taranta, kde se sejde s rybářem, který v Puglii loví a chová nejlepší mořské plody. Doma vaří mušle s bramborovým a rýžovým gratinem a v trullu udělá pro své hosty ragú z chobotnic.

Dostupné o 3 dni
S01E08

Sophie Grigson ochutnává Itálii (800 kilometrů)

24.3. 17:25, TV Paprika, 30 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (800 kilometrů)

Úchvatné pobřežní vody v Puglii jsou proslulé hojností mořských potvor. Sophie se zblízka seznámí s mořským ježkem a naučí se ho připraovat se špagetami. Z kůstek ryby s bílým masem a zbytku rybího masa udělá chutný sós k těstovinám. V puglijské kuchyni totiž nic nemůže přijít nazmar.

Dostupné o 4 dni
S01E09

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Ořechy a luštěniny)

25.3. 17:00, TV Paprika, 25 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Ořechy a luštěniny)

Sophie navštíví pěstitele mandlí, od kterých se dozví, jak se mandle češou a zbavují slupek. Jeden místní pekař ji pozve, ať se podívá na výrobu jeho mandlového a třešňového cukroví, které rozváží po celém městě.

Dostupné o 4 dni
S01E10

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Proč je důležitý sýr?)

25.3. 17:25, TV Paprika, 30 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Proč je důležitý sýr?)

Sophie se jde podívat k místnímu sýraři, aby se dozvěděla něco o jeskyních, ve kterých zrají zdejší proslulé sýry. Potom připravuje cuketový květ plněný ricottou lokálního původu. A navíc se naučí, jak se připravuje zákusek, kterému zdejší lidé říkají jen „jeptiščina hruď”.

Podobné tituly

Jamie po italsku
Středomořské domy od Charlieho Luxtona
Dvojnásobný život za poloviční cenu
Chlap za plotnou

O programe

česky

Sophie navštíví místní trh, uvaří sezónní pokrm z cuket, u sousedů se naučí plnit lilek a překvapí přátele chřestovou frittatou.