Sophie Grigson ochutnává Itálii

Sophie Grigson ochutnává Itálii

S01E01 - Den na trhu

19.3. 17:00
TV Paprika
25 minút

Sophie navštíví místní trh, uvaří sezónní pokrm z cuket, u sousedů se naučí plnit lilek a překvapí přátele chřestovou frittatou.

Viac informácií
Nahrať
Nahrávať seriál

Epizódy

Séria 1
Dostupné o 19 hodín
S01E01

Den na trhu

19.3. 17:00, TV Paprika, 25 minút

Den na trhu

Sophie navštíví místní trh, uvaří sezónní pokrm z cuket, u sousedů se naučí plnit lilek a překvapí přátele chřestovou frittatou.

Dostupné o 19 hodín
S01E02

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Maso, maso, maso)

19.3. 17:25, TV Paprika, 30 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Maso, maso, maso)

Sophie zajde k řezníkovi a ke svým sousedům, aby poznala zdejší masová jídla. Doma připravuje těstoviny a masové knedlíčky, zatímco venku na grilu peče vepřovou roládu.

Dostupné o 1 deň
S01E03

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Těstoviny - základ života)

20.3. 17:00, TV Paprika, 25 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Těstoviny - základ života)

Sophie připravuje doma těstoviny známé jako orecchiette a venku vaří pro přátele těstoviny s cizrnou. Navštíví také hrnčířskou dílnu, která je vyhlášená svými talíři na těstoviny.

Dostupné o 1 deň
S01E04

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Chleba a pizza)

20.3. 17:25, TV Paprika, 30 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Chleba a pizza)

Sophie objevuje sušenky taralli z vína a olivového oleje, zkouší přijít na kloub záhadě dokonalé pizzy a nakonec ve venkovní peci sama jednu pizzu upeče.

Dostupné o 2 dni
S01E05

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Olivový olej - elixír života)

21.3. 17:00, TV Paprika, 25 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Olivový olej - elixír života)

Sophie s použitím čokolády a olivového oleje dělá mousse, dále pak navštíví jedno z nejstarších hospodářství specializovaných na pěstování oliv a výrobu oleje a upeče kuře ochucené citronem, česnekem a olivami.

Dostupné o 2 dni
S01E06

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Příběhy z ovocného sadu)

21.3. 17:25, TV Paprika, 30 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Příběhy z ovocného sadu)

Třešně už uzrály, bude třeba je česat a Sophie pozná jejich různé druhy. Třešně použije k pečení svého oblíbeného moučníku, který se jmenuje pasticciotto, a potom v tradiční italské chatrči, známé jako trullo, peče ke grilovanému cejnovi focaccii barese.

Dostupné o 5 dní
S01E07

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Čerstvé z laguny)

24.3. 17:00, TV Paprika, 25 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Čerstvé z laguny)

Sophie zavítá do Taranta, kde se sejde s rybářem, který v Puglii loví a chová nejlepší mořské plody. Doma vaří mušle s bramborovým a rýžovým gratinem a v trullu udělá pro své hosty ragú z chobotnic.

Dostupné o 5 dní
S01E08

Sophie Grigson ochutnává Itálii (800 kilometrů)

24.3. 17:25, TV Paprika, 30 minút

Sophie Grigson ochutnává Itálii (800 kilometrů)

Úchvatné pobřežní vody v Puglii jsou proslulé hojností mořských potvor. Sophie se zblízka seznámí s mořským ježkem a naučí se ho připraovat se špagetami. Z kůstek ryby s bílým masem a zbytku rybího masa udělá chutný sós k těstovinám. V puglijské kuchyni totiž nic nemůže přijít nazmar.

Podobné tituly

Šéfkuchařka Mary
Nejlepší domov
Pizzaři z Parmy
Billovo jídlo

O programe

česky

Sophie navštíví místní trh, uvaří sezónní pokrm z cuket, u sousedů se naučí plnit lilek a překvapí přátele chřestovou frittatou.