
Marcus Wareing: Prostě Provence
S01E11 - Marcus Wareing: Prostě Provence (Hovězí)
Mezi mnoha fantastickými provensálskými ingrediencemi je specialita, jejíž přítomnost na jídelním lístku vyvolá vždycky radost: hovězí maso. Spojené království je svým hovězím proslulé, ale Marcus byl upozorněn, že v této části Francie musí počítat s něčím neobvyklým.
Více informacíPodobné tituly
O pořadu
Jednu věc mají Britové a Francouzi společnou: hrdost, která je vždy zalije v souvislosti s lokální kuchyní. Marcus se narodil a vyrůstal v Lancashire, kde se toho o dobrých jídlech hodně ví a odkud pochází i jeden z nejoblíbenějších britských pokrmů, lancashirské zapečené brambory. Jehněčí maso je prosté, chutné a hospodárné, ale zdalipak dokáží Francouzi Marcuse přesvědčit, že mají lokální pochoutku, která může s přehledem soutěžit s jeho milovanými zapečenými bramborami s jehněčím masem, a že je provensálské jehněčí lepší než to, které se prodává ve Spojeném království?