
Sophie Grigson ochutnává Itálii
S01E10 - Sophie Grigson ochutnává Itálii (Proč je důležitý sýr?)
Sophie se jde podívat k místnímu sýraři, aby se dozvěděla něco o jeskyních, ve kterých zrají zdejší proslulé sýry. Potom připravuje cuketový květ plněný ricottou lokálního původu. A navíc se naučí, jak se připravuje zákusek, kterému zdejší lidé říkají jen „jeptiščina hruď”.
Více informacíEpizody

Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Rajče po italsku)
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Rajče po italsku)
Těžko si lze představit, že by v italské restauraci chyběla rajčata. Spisovatelka, moderátorka a gastroblogerka Sophie Grigson rajčata miluje, a tak se vydává na cestu, aby i divákům ukázala, jak se rajčata pěstují, zpracovávají a skladují v Puglii.

Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Ďábelské a andělské - něco krémového, něco pálivého)
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Ďábelské a andělské - něco krémového, něco pálivého)
Itálie je země protikladů. Jídla jsou tu buď velice bledá a sladká, nebo jsou plná chili koření, červená a pálivá. Kuchařka a spisovatelka se v tomto kraji naučí, jak se dělá nejměkčí ricotta, a potom si zajede do Bari, kde ochutná korejské kulinářské kreace, "říznuté" chuťovou paletou Puglie.

Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Dát si něco moc dobrého)
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Dát si něco moc dobrého)
Sophie se zastavuje na překvapivém místě - u místní benzínové pumpy, kde se dají v restauraci ochutnat regionální pokrmy. Později vaří vydatné jídlo oxfordským přátelům a v trullu peče kuře s vynikající ingrediencí, kterou nikdo nečeká, ale tím větší udělá všem radost.

Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Inovátoři)
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Inovátoři)
Sophie tentokrát v okolí svého bydliště mapuje nové nápady, nové produkty a nápaditá ozvláštnění tradičních jídel. Novou restauraci, která prodává hostům pokrmy na doma, nektar z lusku svatojánského chleba, jakož i automat, který je v provozu 24 hodin denně a nabízí i prosecco.

Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Vůně a chuť slunce)
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Vůně a chuť slunce)
V kraji, kde nyní Sophie žije, se nachází řada polí, na nichž si člověk může natrhat spoustu bylinek a koření. Sophie si vezme k ruce odborníky a spolu s nimi hledá letní rostliny, které poslouží jako koření. Doma pak umíchá jednoduchý obilný salát s bazalkou, petrželí, mátou a loupaným chřestem.

Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Slané jako moře)
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Slané jako moře)
Bez soli se dost dobře nedá vařit – nepoužívá se jen jako koření, ale i ke konzervování. Sophie navštíví nevšední solné pouště a setká se s hospodářem, který v písku poblíž mořského pobřeží pěstuje výsadbovou cibuli. Pak přijde na řadu trullo, kde se chystá slaná treska s rajčaty.

Sophie Grigson ochutnává Itálii II (La mia campagna - co nového v kraji)
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (La mia campagna - co nového v kraji)
Sophie objevuje další části kraje kolem svého bydliště a podívá se i na dříve nevyužívané místo, kde dnes probíhá regenerativní hospodaření. Ve své kuchyni vaří meruňkovou zavařeninu se šafránem a medem, která se výborně hodí k sýrům.

Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Když se slaví, tak se jí)
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Když se slaví, tak se jí)
Sophie s přáteli oslavuje svoje narozeniny. Ve městě je právě festival, takže všichni jsou v povznesné náladě. Sophie doma peče chutný fritter s droždím a citronem, zatímco v trullu peče rybu v papíru.
Podobné tituly
O pořadu
Sophie navštíví místní trh, uvaří sezónní pokrm z cuket, u sousedů se naučí plnit lilek a překvapí přátele chřestovou frittatou.