Marcus Wareing: Prostě Provence

Marcus Wareing: Prostě Provence

S01E03 - Marcus Wareing: Prostě Provence (Sýry)

24.4. 16:40
TV Paprika
30 minut

Jedna věc je ve Francii důležitější než jídlo, a to sportovní duch - ať už je řeč o fotbalu, tenisu nebo třeba pétanque. Marcus tentokrát stmelí obě francouzské vášně, jídlo a sport, a bude soutěžit s místními soupeři. Pétanque a jídlo, kterým je uzemní? Nebude to mít lehké. Proto také hledá to nejlepší z ingredience, o které je známo, že ji francouzi zbožňují, a to je sýr.

Více informací

Epizody

Řada 1
S01E15

Marcus Wareing: Prostě Provence (Zelenina)

5.5. 09:20, TV Paprika, 35 minut

Marcus Wareing: Prostě Provence (Zelenina)

Marcusův čas v Saint Remy se pomalu chýlí ke konci. Hlavní věc, kterou se tu na poli gastronomie naučil, je jednoduchost. Je pozván na večírek pořádaný na jedné místní farmě, ale podmínkou je, aby přinesl jídlo, které sám uvaří. Slavnostní recept si vyžaduje inspiraci. S pomocí přispěchá místní farmář Sebastien, vedoucí společného zemědělského projektu Le Jardin Du Papet, který pro lokální klienty sestavuje individuální balíčky zeleniny z plodin pěstovaných na vlastní farmě.

Podobné tituly

Detektiv Nash Bridges
To je prostě Jamie
Markéta na trhu
Na chalupě – Austrálie
Italská města, italské chutě
Jak to dělají
Chlap za plotnou
Veterinární policie: Houston
Terra X: Ein Tag in ...

O pořadu

česky

Jednu věc mají Britové a Francouzi společnou: hrdost, která je vždy zalije v souvislosti s lokální kuchyní. Marcus se narodil a vyrůstal v Lancashire, kde se toho o dobrých jídlech hodně ví a odkud pochází i jeden z nejoblíbenějších britských pokrmů, lancashirské zapečené brambory. Jehněčí maso je prosté, chutné a hospodárné, ale zdalipak dokáží Francouzi Marcuse přesvědčit, že mají lokální pochoutku, která může s přehledem soutěžit s jeho milovanými zapečenými bramborami s jehněčím masem, a že je provensálské jehněčí lepší než to, které se prodává ve Spojeném království?